FRA LYSAKER TIL OKSENØYA

bilde av aktivitet

Dag: søndag 4. juni

Kl: 08:30 -Kl 12:00

Om arrangementet

Bli bedre kjent med rådhusarkitekten! Turlaget arrangerer kulturvandring over Lagåsen til Oksenøya bruk. Langs ruta skal vi se en rekke bygninger Magnus Poulsson har tegnet. I løpet av en tre timers vandring rekker vi ikke å se alt, men stopper ved utvalgte «perler», der det blir orientering om arkitektens liv og virke. Cand.philol. Ragnhild Tangen er med som forteller.

Turbeskrivelse

Fra Lysaker stasjon går vi opp til A.F. Klaveness' karakteristiske funkisbygg ved Lysakerlokket. Så blir det villaer på Lagåsen, før vi går mot Holtekilen. Da har vi hilst på både Arnstein Arnebergs vei og Magnus Poulssons vei. Vi går kyststien det siste stykket til Oksenøya bruk for orientering om Magnus Poulssons arbeide der.

Terreng og lengde: Turen går på asfalterte veier og kyststi. Litt trapper og motbakke fra start, videre ganske flat, lengde ca 3 kilometer.

Ta med: Se Generell turinformasjon. Vi tar medbrakt niste og drikke på benker ved Oksenøya bruk. Ta gjerne med kamera. Turen er ikke egnet for å ha med hund.

Oppmøte og start: Vi møtes kl 10.20 utenfor Lysaker togstasjon, ved undergangen på den siden bussene stopper. Offentlig kommunikasjon anbefales. Vi starter å gå kl 10.30. Det er ingen påmelding. Turen er gratis og åpen for alle.

Avslutning: På Oksenøya bruk ca kl 14. Buss 31 går til Lysaker og Oslo fra Oksenøya stoppested i nærheten. Det er også kort vei til Oksenøyveien busstopp ved E18.

Sted: Bærum turlag

logo